Verkeersborden en verkeerstekens

Verkeersborden en verkeerstekens

Inspectrum ondersteunt gemeenten en provincies grip krijgen op de kwaliteit van uw bebording met actuele, verrijkte bordendata en kostenbesparende beheersplannen. Inspectrum draagt bij aan data-gedreven oplossingen om problemen zoals verouderde verkeersdata, complexe EU-regelgeving en inefficient verkeersbeheer aan te pakken. Uw verkeersdata kunnen we actualiseren door strategische overwegingen en beslissingen te nemen en te voldoen aan de EU-wetgeving. Zo realiseren we samen een programma om ambities op het gebied van mobiliteit en verkeer waar te maken. Inspectrum inventariseert en inspecteert verkeersborden en tekens.

Het is ons streven om voor wegbeheerders door heel Nederland de omvang en staat van het areaal te digitaliseren en compleet in kaart te brengen. Daarvoor stellen we voor uw gemeente of provincie een op maat gemaakt MJOP, adviesrapport, (onderhoud) beheerplan en/of begroting op.

Ontdek ISA – Intelligent Speed Assistence

ISA helpt bestuurders zich aan snelheidslimieten te houden en draagt bij aan een betere verkeersveiligheid. Voertuigproducenten zijn verantwoordelijk voor een werkend ISA-systeem. Zij moeten kunnen vertrouwen op correcte infrastructuur van verkeersborden en actuele en volledige data van overheden. Gemeentelijke en provinciale overheden spelen dus een essentiële rol bij het succes van dit systeem.

Bent u wegbeheerder?

ISA maakt gebruik van verkeersbordenherkenning en digitale data. De RTTI-verordening regelt de beschikbaarheid van real-time verkeersdata (Via NDW-George in Nederland). U draagt een grote, primaire verantwoordelijkheid voor het zorgdragen van de volgende onderdelen:

  • Een functioneel en toegankelijk beheersysteem
  • Actuele en volledige verkeersdata
  • Een regelmatige updatecyclus in George
  • Uniforme technologie (IMBOR standaard)
  • Een ingerichte organisatie en proces eigenaar
Een schouw zorgt voor een goed ingerichte ISA-omgeving en bepaald of:
  • borden voldoen aan de EU ISA catalogus;
  • borden voldoen aan de BABW-plaatsingseisen;
  • het duidelijk is voor wie borden bedoeld zijn;
  • zonegebieden sluitend zijn qua bebording;
  • er geen ontbrekende borden zijn;
  • borden schoon en heel zijn;
  • relevante borden op voldoende afstand zichtbaar en leesbaar zijn;
  • een overdaad aan borden voorkomen kan worden.
 

Download nu het ISA Stappenplan voor wegbeheerders:

Kostenbesparing door sanering  overbodige verkeersborden 

Afgezien van het feit dat na de winter menig verkeersbord wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken, besparen steeds meer gemeentes en provincies geld uit door hun verkeersborden te saneren. Door overbodige borden te verwijderen, bespaar je op je onderhoudsbudget en ben je duurzaam bezig. Ons land wordt er ook nog eens veiliger op. Lang niet alle verkeersborden zijn nuttig. De verkeersveiligheid in ons land kan worden vergroot door 600.000 verkeersborden van de straat te verwijderen. Nu staan er ruim 3 miljoen verkeersborden, waarvan 20 procent overbodig is en voor verwarring onder verkeersdeelnemers zorgt.

Door de jaren heen werden er extra verkeersborden geplaatst ter verhoging van de veiligheid. Liever een bord te veel dan te weinig was de gedachte. Wat ontbrak, was een overzichtelijke en betrouwbare registratie. Zo is er in de loop der tijd een woud van verkeersborden ontstaan. Het punt is echter dat een onderzoek naar de doelmatigheid van borden onvoldoende aandacht krijgt. De gedachte is vaak dat zolang er geen ongevallen plaatsvinden er geen noodzaak is om onderzoek te doen. Daarmee krijgt het niet de prioriteit die het zou moeten hebben. Klik op onderstaande knop om meer te weten te komen over hoeveel sanering precies kan opleveren.

Digitalisering van verkeerstekens

Advies sanering en optimalisatie verkeersborden

NDW George

Verkeersbesluiten

“Het voorstel van Gerben om met een pilot eerst een gedeelte van de Eindhovense gemeente te inspecteren was een goed startpunt. Zo kwamen we erachter dat in dit gebied 11% van de bebording gesaneerd kan worden. Nu gaat Inspectrum ook in twee andere gedeeltes aan de slag!

 

De samenwerking met Inspectrum is open en transparant. Ze doen wat ze beloven. Naast de inspectie van de verkeersborden, hebben ze ook de wegmarkering geïnspecteerd. De doorlooptijd was iets langer dan verwacht, maar ze hielden mij goed op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Door de inspectie op de bebording maken we de openbare ruimte weer een stukje veiliger.”

 

Martijn van Rooij – Eindhoven – Senior wegbeheerder

Vraag nu jouw vrijblijvend adviesgesprek aan voor een pilot in jouw gemeente/provincie. 

Inspectrum neemt uw vraag en verwachtingen met u door en zoekt samen met u naar het juiste antwoord op uw vraagstuk. Hierbij gaat Inspectrum nooit voor de hoogst mogelijke omzet, maar altijd voor de beste oplossing. En: Inspectrum gaat niet zomaar aan de slag, maar denkt met u mee en zorgt ervoor dat u daadwerkelijk vorm kunt geven aan doelmatig onderhoud en beheer. De basis hiervoor wordt gelegd met Inspectrums ‘ABC-normering voor data’, die altijd ten grondslag ligt aan de adviezen.

Ontdek de voordelen van een samenwerking met Inspectrum:

  • Klant-specifieke benadering
  • Effectieve en efficiente aanpak
  • Aansluiting op alle gangbare beheersystemen
  • Werkwijze volgens kernwaarden
  • Inspectrum staat garant voor kwaliteit
  • Afspraak is afspraak. 
 

📞 Benieuwd wat Inspectrum voor u kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek via 06 44563497